Casa, dulce acasa

Casa este locul in care ne intoarcem dupa o zi lunga si obositoare de munca. Este locul in care ar trebui sa ne simtim cel mai bine, cel mai comfortabil. De cele mai multe ori iarna ne face probleme pentru ca acasa este frig cand ne intoarcem, mai ales daca nu avem casa izolata cu polistiren pe dinafara.

Cei care stau la tara, la munte stiu cel mai bine cat de greu este sa iti fie frig in casa sau sa iti intre aerul rece pe la usa, ferestre. O casa fara izolatie este greu de incalzit, va consuma mult combustibil de orice fel pentru a se incalzi si caldura nu va tine. De cele mai multe ori odata oprita centrala sau nemaibagand la foc lemne, in casa se va face frig peste noapte.

Singura metoda buna pe termen lung este izolarea termica folosind polistiren cat mai gros posibil. Polistirenul este un material cunoscut de orice om care a construit o casa pana acum sau care lucreaza n constructii. Pana si copiii stiu ce inseamna polistiren pentru ca daca prin o bucata se joaca indelung cu el si ii zic “Scartaietoare” datorita sunetului care te zgarie pe timpan cand incerci sa il rupi sau il atingi de alt material, cum ar fi cimentul sau fierul.

Pasii prin care iti poti placa o suprafata a casei cu polistiren sunt:

  1. Se aplica un tinch pe perete pentru a lipi polistirenul, a avea aderenta.
  2. Se lipeste placa de polistiren pe perete.
  3. Se pune plasa peste polistiren.
  4. Se aplica un material care sa o lipeasca de polistiren.
  5. Se aplica tencuiala decorativa dorita.
  6. Se vopseste tencuiala cu vopseaua lavabila dorita daca nu va incanta culoarea decorativei.

Cine poate sa placheze o casa cu polistiren?

In general, o lucrare de marimea asta se face de catre un meserias, adica o persoana care face asta zi de zi pentru a fi siguri ca o sa iasa totul bine si ca materialul nu va fi risipit. Oricine stie sa foloseasca materialele mentionate mai sus isi poate placa peretii cu polistiren. Nu iti trebuie studii superioare pentru a face asta si nici o varsta minima acceptata. Tot ce iti trebuie este indemanare, viziune si rabdare.

Spor la placat cu polistiren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *