Importanta reviziei aparatului de aer conditionat

Deoarece este un bun de folosinta indeungata este important sa facem o data pe an revizia aparatului de aer conditionat tocmai pentru a „nu ne lasa” cand ne este mai cald. Revizia se facede obicei si consta in:

  • Verificarea presiunilor de functionare-si anume daca sunt pierderi de gaz trebuie remediate si suplimentarea instalatiei cu gaz pana la presiunile normale. Compresorul se raceste  cu ajutorul gazelor reci de pe aspiratie. Daca presiunea de gaz este mica, temperatura lor pe retur nu mai este scazuta si acest lucru duce la supraincalzirea compresorului.
  • In cazul in care izolatia tevilor este deteriorata aceasta trebuie refacuta pentru a nu se produce condens pe tevi.
  • Curatarea condensatorului unitatii externe
  • Dezinfectarea si curatarea bateriei de racire a unitatii interioare si a turbinei.Pe bateria de racire se dezvolta in timp mucegai si bacterii care produc acel miros de aer inchis.
  • Tavita si furtunul de drenaj al condensului necesita curatare si dezinfectare. Se pot infunda din cauza ca si pe acestea se dezvolta mucegaiul si bacteriile si din cauza aceasta condensul de la aparat va curge in casa in loc sa curga afara.
  • Curatarea filtrelor este cea mai importanta oeratiune de curatare a unui aparat de aer conditionat. Exte o operatiune extrem de simpla care consta in ridicarea capacului frontal al unitatii interne, scoaterea fitrelor sis palarea lor cu jetul de apa. Dupa curatare filtrele se monteaza inpoi  se coboara capacul aparatului. Aceasta operatie cu siguranta va creste durata de viata a aparatului. Imbunatateste si eficientizeaza functiile aparatului insa trebuie facuta in fiecare luna de vara , in perioada in care il folosim .

 

 

 

 

1 thought on “Importanta reviziei aparatului de aer conditionat”

  1. Avem peste 7 ani experienta in instalatii de climatizare, igienizare unitati aer conditionat, curatare aer conditionat, servisare si incarcare freon aer conditionat. Oferim evaluare si deplasare gratuita la domiciliul clientului oriunde in Bucuresti sector 1 sector 2 , 3,4,5,6, pentru efectuarea reviziei complete a instsalatiei de aer conditionat.Preturi mici , seriozitate maxima.Intotfdeauna echipele noastre de curatre aer conditionat au ajuns la timp la client in baza programarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *