Sustin un coleg blogger

Am aflat de curand de ideea unui blogger de a-si lansa propriul album. Drept e ca toti bloggerii au o parte artistica in ei, de cele mai multe ori mai pronuntata decat aceea a scrisului.

Sustin arta in general si daca e vorba de muzica e si mai bine. Sa canti mi se pare fucking amazing atat pentru publicul tau, cat si pentru tine. Te defineste, te intregeste, iti da aripi sa zbori mai ales cand vezi ca esti apreciat, ca nu urli ca lupul la luna.

Marius Matache este bloggerul despre care vorbesc eu aici. Mai multe detalii despre el gasiti in link. Albumul pe care vrea il lanseze se numeste Alchimie si este o colectie de melodii indie-folk cu influente retro-rock daca tin bine minte. Trebuie sa recunosc ca nu stiu prea multe despre acest gen muzical, dar am ascultat putin din ceea ce vrea Marius sa lanseze si suna bine.

Pe langa faptul ca face ceva inedit, Marius a mai facut ceva neobijnuit pentru Romanica si blogosfera romaneasca: isi lanseaza albumul finantat prin crowdfunding. Daca in alte tari aceasta metoda de finantare este destul de raspandita, la noi este ceva mai putin intalnit si oamenii nu au incredere ca banii vor ajunge unde trebuie sau ca vor fi folositi in scopul declarat.   Daca as avea un buget mai mare as ajuta tot felul de proiecte, imi place sa ajut. Ma face sa ma simt puternica, ca si cum as putea schimba lucrurile in bine, ca si cum contributia mea e importanta. E un sentiment special. Zambetul omului pe care il ajuti e cel mai frumos lucru primit in schimb.

Pentru a-si lansa albumul Marius are nevoie de 4000 euro. Pana acum a strans doar 740. Mai e cale lunga pana la indeplinirea visului, dar important e ca primii si cei mai grei pasi au fost deja facuti. Mai sunt 17 zile pana la terminarea campaniei si ii urez multa bafta!

Sper ca visul lui sa se indeplineasca. Ceea ce m-a intrigat este ca fiecare donatie apartine de o anume categorie si este rasplatita cu materiale promotionale. Exista 5 tipuri de donatii fiecare cu rasplata sa: Fan digital, Fan de 10, #fandemic, Familie de Folkiști, Fan Călător, Echipă de alchimiști, iar pentru companii: Sponsor Silver, Sponsor Gold si Sponsor Platinum.

Daca doriti sa ajutati cu cat de putin aveti aici pagina crowdfundingului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *